afslankcoach-verhaal-oktober

Het fenomeen van de roze olifant bij afslanken

25 oktober 2021

Je kent het wel: je bent goed bezig, je let op je eten, je beweegt weer wat meer en je bent alweer wat pondjes en omvang kwijt.

Eén probleem: je denkt de hele dag aan al het lekkers waarvan je je voorgenomen had dit NIET te eten. Dit is het fenomeen van de roze olifant.

Want wat gebeurt er wanneer ik je zeg dat je overal aan mag denken behalve aan een roze olifant? Juist….dát dus.

Zo werkt het met alles waarvan je je voorneemt hier NIET aan te denken. En hoe méér je tegen jezelf zegt dat je al dat lekkers NIET mag, des te moeilijker het wordt dit te weerstaan  en je discipline-spier raakt overbelast.  

Beter kun je denken: "Ik mag al dat lekkers wel, maar ik wil het niet, want ik wil immers slanker, fitter en strakker worden." Zo krijg je het gevoel dat je zelf de regie hebt over wat je eet en drinkt, waardoor je weer meer rust in je hoofd krijgt. 

Probeer maar eens, succes gegarandeerd!

afvalcoach-persoonlijke-begeleiding-bij-afvallen-afslanken-vrouwen-overgang

10 tips op weg naar jouw ideale gewicht

27 september 2021

“Ik ben er helemaal depressief van” verzucht Myrna. En zij vervolgt:

Vrijdag stond ik op de weegschaal en was ik helemaal blij, maar maandag was ik weer wat aangekomen. Terwijl ik heel goed heb opgelet in het weekend.”

Het probleem met Myrna is dat ze dagelijks op de weegschaal gaat staan in de hoop dat er iedere keer wat gewicht af is. En wanneer het resultaat tegenvalt raakt ze teleurgesteld en heeft de neiging het bijltje erbij neer te gooien.

Ik hoor dit soort verhalen vaak tijdens mijn coaching en heb ook Myrna het advies gegeven om zich hooguit 1x per week te wegen en zich vooral te focussen op het afslankproces.

Met deze verandering in mindset is Myrna al 10 kg afgevallen, en heeft zij geleerd hoe ze zichzelf op een positieve manier kan programmeren.

Is het drinken van light frisdranken nét zo schadelijk voor je gewicht als gewone frisdranken?

23 september 2021

Een tijd lang werd gedacht dat zoetstoffen , evenals suiker, de vetopslag bevorderde omdat het lichaam de zoetstoffen als suiker zou herkennen.

Nu is wetenschappelijk bewezen dat dit niet zo is, hallelujah! We kunnen dus gewoon blijven genieten van ons glaasje light frisdrank als we willen afvallen. De zoetstoffen die in Nederland worden gebruikt zijn allemaal veilig bevonden, en alleen in grote hoeveelheden een bedreiging voor de gezondheid. Maar uiteindelijk zijn water en kruidenthee de beste dranken waar het gaat om afvallen, vitaliteit en het afvoeren van afvalstoffen.

Wat vind jij? Water of Cola Light?