"I don't want to look skinny
I want to look like I could
kick your ass"
afvallen-afslanken-vrouwen-overgang-ideale-gewicht-bereiken-behouden-anita-staps-afvallen met coach

Afvallen of afslanken

ik stond 5x per dag op de weegschaal bij al mijn  pogingen om af te vallen. Mét kleren, zonder kleren, na het plassen, niet na het haren wassen (want nat haar is zwaarder dan droog haar LOL). En nooit ’s avonds, want dan ben je het zwaarst.

Bij die ouderwetse-weegschalen-met-wijzers kon je de vering van het apparaat nog beïnvloeden door een beetje naar links of rechts te gaan hangen of naar achteren te leunen. Verwachtte ik nou werkelijk dat ik zou afvallen als ik er maar vaak genoeg op zou staan?

En o wee als het getal op de weegschaal tegenviel ! Dan was ik bloedchagrijnig en at ik er van frustratie nog eens 1 kilo extra aan. Dat was dan weer het begin van de frustratie-cirkel.

Ben jij ook zo gewend om je stemming af te laten hangen van het getal op jouw weegschaal?  

Dat is doodzonde, want als je dagelijks op de weegschaal gaat staan zie je steeds een ander getal. Je gewicht schommelt immers door het vasthouden van vocht, je darminhoud, je maandcyclus of het moment van de dag.

Focus je eens niet op het getal op de weegschaal, maar op een gezond voedingspatroon, voldoende drinken, regelmatige beweging en voldoende rustmomenten.

Kijk vooral hoe je lichaam hierdoor verandert en ben trots op ieder stapje dat je hierin maakt! Dan kun je je weegschaal met de ijzerboer meegeven.

Motivatie om af te vallen

Je ideale gewicht bereiken met begeleiding van een afslankcoach

Waarschijnlijk wil je graag je ideale gewicht bereiken én behouden, maar twijfel je of je motivatie wel voldoende is om hier (deze keer?) ook écht voor te gaan. 

Aan de hand van de uitkomst van deze check wordt het je duidelijk of dit voor jou het juiste moment is om een afslankprogramma met succes te gaan volgen.

afslankcoach-afvallen-overgang-afslankprogramma-afvallen-met-begeleiding-afslanken-vrouwen

Afvallen en nooit meer op dieet

“Wat heerlijk om met een persoon te praten” zei Mireille vandaag aan de telefoon.

“Ik heb online afslankprogramma’s gevolgd, maar als ik dan een vraag had moest ik deze stellen in de chatbox, en soms kreeg ik antwoorden waar ik in mijn situatie helemaal niets mee kon”

Iedere vrouw die wil afvallen zit in een andere situatie, heeft een andere gezinssamenstelling en loopt tegen andere uitdagingen aan. Bovendien is het doel achter het afslankdoel niet altijd helder, en word er teveel gefocust op het getal op de weegschaal.

Daarom heb ik in mijn programma’s gekozen voor persoonlijk contact en wil ik wil weten wat jouw doel is achter het streefgetal op de weegschaal. Ik wil weten wat je al geprobeerd hebt, waar je tegenaan loopt en op welk punt in een traject het steeds de verkeerde kant op gaat?

  • Wat moet er doorbroken worden en waar zitten de blinde vlekken?
  • Hoe goed kun jij Nee zeggen tegen goed bedoelende loved-ones?
  • En vanuit zo’n persoonlijk adviesgesprek kunnen we dan samen kijken welk voedingspatroon het beste past bij jouw mogelijkheden, zodat je gaat afvallen en daarna nooit meer op dieet hoeft.

Stop met dat geheimzinnige gedoe!

Veel vrouwen hebben al meerdere afslankpogingen gedaan die uiteindelijk niet tot blijvende resultaten hebben geleid.

Dat maakt dat deze vrouwen , wanneer ze weer gaan afslanken, dit niet  meer aan de buitenwereld meedelen.Zij houden deze nieuwe poging geheim, totdat er serieuze resultaten zijn.Want wat zullen ze wel niet van me denken? Is ze nu alweer op dieet? En wat als dit ook weer gaat mislukken?

Wat als ik het niet volhoud? Herken je dit? Weet dan dat je met deze geheimzinnigheid jezelf boycot. Tevens geef je jezelf groen licht voor een mislukking, want niemand zal je hier op aanspreken als ze niet op de hoogte zijn van jouw hernieuwde voornemen.

STOP dus met deze geheimzinnigheid! Vertel je naasten wat je aan het doen bent en waarom en vraag of zij je willen ondersteunen en supporten op lastige momenten.

Dan is de kans vele malen groter dat je je doelen gaat halen en ook vast gaat houden. En wanneer je samen met vrienden gaat afslanken versterk je elkaar. Je weet dan van elkaar precies waar je doorheen gaat en kunt met elkaar meedenken.

Samen is alles leuker! 

10 tips op weg naar jóuw ideale gewicht

Leuk e-book vol met nuttige tips

Jouw ideale gewicht heeft niets te maken met een getal op de weegschaal. Ook niet met tabellen, BMI, schoonheidsidealen of meningen van anderen.

Jouw ideale gewicht is het gewicht waar jíj je fijn bij voelt.

Het gewicht waarbij je lekker in je vel zit, fit en energiek bent en je vrij voelt in jouw lichaam. Want dan ga je stralen! Mogelijk heb je al eerdere pogingen gedaan om af te slanken, en is dit jou niet of slechts tijdelijk gelukt. Dit e-book heb ik samengesteld op basis van 28 jaar ervaring en de resultaten van meer dan 1500 vrouwen. De 10 belangrijkste tips heb ik voor je op een rijtje gezet. Met deze 10 tips help ik je dan ook graag om de eerste stappen te zetten op weg naar jouw ideale gewicht. 

Weet dat je dit niet alleen hoeft te doen!

Afslankgoeroes, dieetprofeten en zelfhulpboeken

Waarom deze niet helpen om slank te blijven

Afslankgoeroes, dieetprofeten en slanke-lijn-boeken schrijfsters zien allemaal één heel belangrijke succesfactor bij afvallen over het hoofd.

Natuurlijk moet je je voedingspatroon aanpassen en je leefstijl blijvend veranderen als je wil afvallen! Daar zeggen we allemaal niets nieuws mee.

Maar hoe komt het toch dat er zoveel vrouwen al meerdere diëten hebben gevolgd, resultaten behaalden en toch na verloop van tijd terugvallen in hun oude vertrouwde (voedings)gewoonten?

Met als gevolg dat ze weer aankomen, gaan jojoën, gefrustreerd raken en teleurgesteld zijn in zichzelf. Ze vinden zichzelf slap en ongedisciplineerd en schamen zich hiervoor.

Daardoor zoeken ze geen hulp bij het afvallen. En dat is een gemiste kans.

De belangrijkste voorwaarde voor het succesvol afvallen en slank blijven is het krijgen van inzicht in jouw gedragspatronen; waarom doe je wat je doet? Wij hebben allemaal blinde vlekken en zijn ons vaak niet bewust van ons gedrag ten aanzien van eten in bepaalde situaties.

Een afslankcoach helpt je deze blinde vlekken op te sporen en geeft je praktische tips om je eetgedrag blijvend te veranderen.

Het nieuwe eetgedrag voelt dan niet als volhouden of afzien maar wordt het nieuwe normaal.

Hoeveel wil je afvallen?

Stel je doel helder en realistisch. Hoeveel wil je afslanken/ welke kledingmaat wil je dragen?

Hoeveel tijd wil je besteden?

Het behalen van je doelen kost tijd. Zorg dat je deze tijd neemt voor jezelf, je bent het waard.

Welk programma past jou het beste?

Als jij je doelen helder hebt, kunnen we samen kijken welk programma het beste bij jouw ambitie past.

Gewicht

Wanneer je dit leest, heb je de belangrijkste stap al genomen

Je bent je namelijk aan het verdiepen in de betekenis van gewicht, of overgewicht, voor jou. De meeste vrouwen staan zeer regelmatig op de weegschaal, hopende dat deze ooit hun streefgewicht zal aangeven. Maar waar staat dit streefgewicht eigenlijk voor? Wat zit er achter dit getal op de weegschaal? Waar staat dit getal voor? De meeste vrouwen zeggen hierover:

Voorafgaand aan het afslankprogramma is het dus belangrijk jezelf de vraag te stellen: Wat betekent het behalen van mijn ideale gewicht voor mij? Wat zijn mijn redenen om mijn streefgewicht te bereiken? Hoe verandert mijn leven dan en wat wordt er voor mij mogelijk? Wanneer je de antwoorden op deze vragen helder hebt ben je er helemaal klaar voor en is succes verzekerd!